Slim en duurzaam omgaan met de beperkte ruimte in de stad

Het verduurzamen van de stad en slim omgaan met schaarse ruimte in stedelijke omgeving had altijd al de interesse van Ivo Somford, eigenaar van MNO Dakrenovatie. De transformatie van grijze daken naar groene oases en energiebronnen inspireerde hem om ook zijn eigen omgeving van duurzame oplossingen te voorzien.

Innovatieve en duurzame stad

Het idee voor MNO Dakrenovatie werd tijdens een lunch in een Rotterdamse daktuin geboren: “Deze slimme manier van omgaan met schaarse ruimte en het letterlijk creëren van natuur middenin de stad, zette me aan het denken”, vertelt Ivo Somford. “In stedelijke omgeving moet je slim omgaan de beschikbare ruimte. In Nederland bouwen we daarom al jaren in de hoogte in plaats van de breedte, maar waarom blijven zo veel daken onbenut?”. Met MNO Dakrenovatie wil Somford daar verandering in brengen, door hun klanten slimme en duurzame oplossingen als energiedaken, ecodaken en parkeerdaken te leveren.

Voorkomen van onbegrote kosten

Daarnaast focust MNO Dakrenovatie zich op het ontzorgen van zorginstellingen en vastgoedbeheerders door heel Nederland met dakrenovatie, -onderhoud en -veiligheid. “De klanten van mijn bedrijf Lucht- en Waterinspectie Nederland vroegen ons vaak of we hen ook andere diensten konden leveren. Het werkt simpelweg heel efficiënt om zoveel mogelijk zaken bij één betrouwbare partner onder te brengen”, legt Somford uit. Volgens Ivo is voorkomen altijd beter dan genezen, ook als het om daken gaat: “Door tijdig en goed onderhoud te leveren verlengen we de levensduur van een dak aanzienlijk, zo komen onze klanten niet voor vervelende verrassingen te staan.”

Totaalpakket voor dakrenovatie

MNO Dakrenovatie is gevestigd in Rotterdam en werkt met een klein team van specialisten en een breed netwerk van lokale partners door heel Nederland. Somford: “Doordat we flexibel werken en maatwerk leveren, houden we de kosten laag voor onze klanten. Daarnaast bieden we een totaalpakket voor dakrenovatie, zo verzorgen we ook aanvullende zaken zoals veiligheidssystemen en slimme oplossingen voor duurzaamheid en ruimtegebruik.”

Dakrenovatie door heel Nederland

MNO Dakrenovatie B.V. is opgericht door een ervaren team dakdeskundigen. MNO staat voor efficiënt en innovatief – wij bieden persoonlijke service en maatwerk met een Rotterdamse no-nonsense mentaliteit. We beschikken over de juiste kennis en het vakmanschap om een totaalpakket voor dakrenovatie te bieden door heel Nederland.

MNO Dakrenovatie is graag uw partner bij het renoveren en onderhouden van uw dak. Plan vrijblijvend een afspraak met ons in.

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Slim en duurzaam omgaan met de beperkte ruimte in de stad
Menu