Groendaken

Duurzame groendaken

De hoogbouw in de steden en het in hoog tempo verstenen van de dorpen heeft grote gevolgen voor de omgeving. Groendaken bieden hierbij vele mogelijkheden en zijn een duurzame oplossing. Ecodaken zien er niet alleen aantrekkelijk uit, maar bieden ook veel voordelen voor de omgeving. Zo heeft een groendak een licht isolerende werking, bevordert het de biodiversiteit, dempt het omgevingsgeluid en verlaagt de temperatuur in de omgeving.

Groendaken kennen vele economische, maatschappelijke en ecologische voordelen

Daarnaast leveren groendaken een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit en vormen ze een goede buffer tegen overtollig regenwater. Door de goede afwatering en de resistentie tegen weersinvloeden, wordt de levensduur van het dak aanzienlijk verlengt. In combinatie een energiedak verhoogt een groendak het rendement van de zonnepanelen, doordat het groen de omgevingstemperatuur verlaagt en de zonnepanelen optimaal werken.

MNO Dakrenovatie beschikt over de kennis en het vakmanschap om ieder dak als gebruikersdak zoals een daktuin of duurzaam dak in te richten. We leveren onze innovatieve en duurzame oplossingen aan particulieren, vastgoedbeheerders, zorginstellingen en overheidsgebouwen door heel Nederland. Naast het aanleggen van groendaken, beschikt ons team en brede netwerk van lokale partners over het vakmanschap om een totaalpakket voor dakrenovatie te bieden. Zo vernieuwen en onderhouden we daken, maar bieden we ook aanvullende zaken zoals dakveiligheid en oplossingen voor duurzaamheid. Informeer naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag aan een groene oplossing.

Neem contact op

Altijd binnen één werkdag reactie op uw (aan)vraag!

Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid.