Zakelijke zonne-energie

Zonne-energie opwekken via het dak van uw bedrijf, kantoor of zorginstelling? MNO Dakrenovatie levert diverse oplossingen voor het besparen en opwekken van energie. Lees in deze blog wat een energiedak voor uw organisatie kan betekenen en hoe de Nederlandse overheid bedrijven en organisaties stimuleert om duurzame energie op te wekken.

Milieubewust ondernemen

Energiedaken zijn dankzij de energiebesparende materialen en natuurlijke energiebronnen een zeer milieubewuste oplossing. De energiekosten en de CO2-uitstoot kunnen met een energiedak op uw bedrijf flink gereduceerd worden. Deze schone en stille vorm van energie opwekken zorgt naast een groen imago ook voor een groener energielabel en hogere waarde van uw pand.

In combinatie met een wit dak in plaats van een zwart bitumen dak, reflecteert het zonlicht ook nog eens, waardoor de binnentemperatuur in uw pand daalt. De energiekosten van koeling worden hiermee gemiddeld met 20% gereduceerd. Ook de aanleg van een groendak of ecodak is interessant in combinatie met zonnepanelen. Op een ecodak kan de temperatuur gemiddeld 3C graden lager zijn, waardoor de zonnepanelen optimaal werken en hoger rendement opleveren.

Subsidies voor duurzame energie

De Nederlandse overheid is groot voorstander van het plaatsen van zonnepanelen en andere energiezuinige oplossingen op daken van bedrijven. Zo zijn introduceerde de overheid in 2016 de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor zakelijke investeringen in zonnepanelen. Daarnaast kunnen ondernemers en organisaties gebruik maken van de Kleinschaligheids InversteingsAftrek (KIA) en de Baangerelateerde investeringskorting (BIK).

Daarnaast is de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE+) en Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) in het leven geroepen om bedrijven en instellingen te stimuleren om te investeren in duurzame energiesystemen. De ISDE is een subsidie voor het opwekken van warmte met bijvoorbeeld zonnecollectoren. De SDE+ subsidie geeft een vergoeding op het opwekken van zonne-energie, ongeacht wat u hier verder mee doet. De subsidie heeft een lange looptijd en is ook voor ondernemers met een hoog verbruik interessant. Lees hier meer over de verschillende subsidies en regelingen vanuit de overheid. 

Zakelijke dakrenovaties in heel Nederland

MNO Dakrenovatie biedt diverse energiezuinige oplossingen voor daken van bedrijven, zorginstellingen en vastgoed aan. We denken graag mee over de inrichting van uw energiedak met oplossing zoals PV-zonnepanelen, zonnecollectoren, zonneboilers, isolatieverbeteringen, zonthermische systemen en verschillende daglichtoplossingen.

MNO Dakrenovatie werkt met een ervaren team van specialisten vanuit Rotterdam. We hebben een groot netwerk van lokale specialisten door heel Nederland, hierdoor kunnen we persoonlijk maatwerk leveren tegen een lage prijs. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor energiedaken en zorgen voor een deskundige installatie.

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Zakelijke zonne-energie
Menu