Verduurzaming autobedrijf Amersfoort

Onlangs hebben wij in opdracht van &sandker een mooi project afgerond. Het resultaat is een zeer duurzaam dak voor Toyota Van Gent Autobedrijf in Amersfoort!

Bij dit project hebben wij bewust gekozen voor witte dakbedekking. Traditionele zwarte dakbedekking neemt namelijk veel licht en daarmee warmte in zich op, terwijl witte dakbedekking juist een groot deel van het zonlicht weerkaatst.

Verkoelend effect

Op warme zomerdagen wordt een traditioneel zwart dak gemakkelijk 80˚C, terwijl het op een dak met witte dakbedekking tot wel 50% koeler blijft. Dit is niet alleen gunstig voor de levensduur van het dakvlak, maar ook de hittedoorslag naar binnen is voelbaar minder. Dit scheelt maar liefst 3˚C tot 5˚C op de binnentemperatuur – wat weer bespaart op de kosten van airconditioning.

Hogere opbrengst zonnepanelen

Het verkoelende effect heeft daarnaast direct invloed op de opbrengst van zonnepanelen. De zonnecellen in een zonnepaneel werken namelijk minder efficiënt naarmate de temperatuur stijgt. Het is daarom van belang dat de temperatuur van de zonnepanelen zo laag mogelijk blijft, en dat is precies waar de witte dakbedekking voor zorgt. Dit kan zorgen voor maar liefst 15% meer opbrengst!

&Sandker en Van Gent Autobedrijf, bedankt voor het vertrouwen!