Project in beeld: grootschalige dakrenovatie Venlo

Onlangs zijn wij gestart met een mooie opdracht in het zuidoosten van het land. Het project betreft een grootschalige dakrenovatie bij bedrijfspand met maar liefst 10.000 m² aan dakoppervlak.

Vanwege de vele lekkages, veroorzaakt door onder meer veroudering van de dakbedekking en de zachte steenwol-isolatie, is er gekozen voor een renovatie met een speciale harde onderplaat geproduceerd met een mengsel van bitumen, vezels en hars. Het resultaat? Een drukvaste, stabiele ondergrond.

Deze stabiele ondergrond kent meerdere voordelen:

  • Voorkomt lekkages door perforatie door een zachte ondergrond i.c.m. de aanwezige bevestigers
  • Betrouwbaar bij eventuele plaatsing zonnepanelen in de toekomst
  • Goed begaanbaar; noodzakelijk bij loopverkeer op daken bij onderhoud of installatiewerk

Vooral bij ondergronden waarbij gebruik is gemaakt van zachte materialen zoals minerale wol, zien we dat het lastig is om hierop zonnepanelen te plaatsen. Minerale wol is een kwalitatief goed product met een goede isolatiewaarde, maar wanneer het neerkomt op belasting/begaanbaarheid, kent het product nadelen. Met name het plaatsen en onderhouden van zonnepanelen, gaat gecombineerd met loopverkeer op het dak. Dit kan lekkages veroorzaken doordat de zachte isolatie indrukt, waardoor de parkers een perforatie in het dakbedekkingssysteem veroorzaken, zoals op deze locatie ook een regelmatig terugkerend probleem was.

We zijn dankbaar voor dit mooie project en zullen onze volgers uiteraard via LinkedIn op de hoogte houden van het verloop van de werkzaamheden!

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Project in beeld: grootschalige dakrenovatie Venlo
Menu