Ga voor groen!

Staat verduurzaming hoog op de agenda van uw jaarplannen voor 2022? Denk hierbij niet alleen aan uw bedrijfsvoering, maar ook voor het verduurzamen van uw pand. Een groendak kent vele voordelen voor het milieu, uw mensen en uw energierekening.

Isolerende werking
Ecodaken hebben een isolerende werking, daardoor kan in de zomer tot wel 9% bespaard worden op het energieverbruik door airconditioning en kan ’s winters de verwarming een tikje lager. De extra groene laag verhoogt namelijk de isolatiewaarde van uw dak.

Langere levensduur van uw dak
Met een groendak heeft uw originele dakbedekking geen last van weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hagel. De beplanting zorgt voor een goede afwatering waardoor het dak veel langer mee gaat. Een ecodak met goed en planmatig onderhoud, kan tot wel 60 jaar gebruikt worden. Een bitumen dak heeft slechts een levensduur van 20 jaar.

Een organisatie met een groendak kan niet anders dan milieubewust gezien worden!

Stabiel binnenklimaat door verbeterende isolatie
Toch maar even de airco aan als de zon doorbreekt? Dat is verleden tijd met een groendak. Door de verhoogde isolatiewaarde van uw dak is uw gebouw minder gevoelig voor temperatuurschommelingen, waardoor u gemakkelijk kunt besparen op extra energiekosten om uw kantoor te koelen of verwarmen in ons wisselvallige Nederlandse klimaat.

Goede afwatering
Groendaken zijn ideale waterbuffers. De beplanting kan tot wel 50% van het gevallen regenwater opvangen. Na de bui geeft de beplanting het water langzaam af aan de omgeving, zoals dat ook gebeurd in de natuur. Daarnaast zorgt de drainage voor een vertraagde afvoer naar het riool. Hierdoor worden overbelaste afvoeren en overlopende toiletten bij hevige regenval voorkomen.

Brandwerend
Door het vocht wat de planten op een ecodak bevatten, creëert een groendak een brandwerende laag voor uw pand.

Lagere omgevingstemperatuur
Bij warm weer is het in de natuur altijd koeler dan in de stad. Dit komt doordat planten zonlicht absorberen en reflecteren, waardoor er simpelweg minder warmte blijft hangen. Een groendak heeft dezelfde werking, de planten creëren een koel klimaat waardoor er minder warmte uw kantoor binnendringt en de airco langer uit kan blijven.

Verhoging in rendement van zonnepanelen
De temperatuur op een groendak is altijd koeler dan op een bitumen dak. Zonnepanelen werken beter bij deze lagere temperatuur (tot wel 3°C!) en zo verhoogt een groendak het rendement van uw zonnepanelen.

Verminderd omgevingsgeluid
Naast dat een ecodak zonlicht én regenwater absorbeert, heeft het ook een absorberende werking voor geluid. Daardoor heeft u zowel op uw dak als in het gebouw minder last van omgevingsgeluid.

Schonere lucht
Bent u bekend met de werking van fotosynthese? Wij ook niet, maar als experts in de aanleg van groendaken weten we wél dat planten CO2 nodig hebben om te groeien. Ze filteren fijnstof en CO2 uit de lucht en zo draagt u met uw groendak ook nog eens mee aan een schonere lucht.

Milieubewust ondernemen
Het creëren van schone lucht, het bijdragen aan het gevoel well-being in de stad en het verlagen van omgevingsgeluid én -temperatuur. Een organisatie met een groendak kan niet anders dan milieubewust gezien worden!

Waardevermeerdering van uw pand
Door deze duurzame uitstraling en de positieve effecten voor uw gebouw én energierekening, creëert het ecodak ook nog eens een waardevermeerdering voor uw pand.

Groendak of daktuin? Alles is mogelijk
MNO Dakrenovatie beschikt over de kennis en het vakmanschap om ieder dak als gebruikersdak of een daktuin in te richten. We leveren onze innovatieve en duurzame oplossingen aan bedrijven, vastgoedbeheerders, zorginstellingen en overheidsgebouwen door heel Nederland.

Naast het aanleggen van groendaken, beschikt ons team en brede netwerk van lokale partners over het vakmanschap om een totaalpakket voor dakrenovatie te bieden. Zo vernieuwen en onderhouden we daken, maar bieden we ook aanvullende zaken zoals dakveiligheidssystemen. Wij helpen u graag aan een passende oplossing.

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ga voor groen!
Menu