Dakveiligheid volgens de norm

Als specialisten voor dakrenovatie, weten wij maar al te goed dat het werken aan en op het dak met risico’s gepaard gaat. Daarom staat dakveiligheid bij MNO Dakrenovatie op nummer 1. Niet alleen voor onze eigen vakmensen, maar ook voor onze collega dakdekkers, schilders, glazenwassers en installateurs willen we een veilige werkwijze garanderen.

Dakveiligheid is verplicht

Vanuit de Nederlandse overheid zijn werkgevers en gebouweigenaren verplicht om veiligheidsvoorzieningen voor dakwerkzaamheden te hebben. Zowel in het Bouwbesluit als in de Arbowet staan richtlijnen en verantwoordelijkheden opgenomen voor dakveiligheid. Als een werkgever, gebouweigenaar of beheerder niet voldoet aan deze regels, zoals de verplichte valbeveiliging, kan hij of zij aansprakelijk worden gesteld bij ongelukken. Het niet naleven van de Arbowet wordt gezien als een strafbaar feit, goede systemen voor dakveiligheid zijn dus essentieel.

Veilig te werk op het dak

Volgens de Arbocatalogus Platte Daken keurt de Inspectie SZW de aanwezigheid van de verplichte vaste valbeveiliging. Om dakwerkzaamheden veilig en volgens alle normen te laten verlopen, levert MNO Dakrenovatie dakveiligheidssystemen met ankerpunten volgens de Europese Richtlijnen (EN795:2012 norm). Ook leveren en installeren we valbeveiliging met het KOMO Safety keurmerk.

Systemen voor veilige dakwerkzaamheden door heel Nederland

MNO Dakrenovatie levert dakveiligheidssystemen en valbeveiliging op maat, afhankelijk van de omstandigheden op uw locatie. Dat betekent dat we systemen voor zowel platte als licht-hellende daken door heel Nederland leveren. We starten ieder project met een risico-inventarisatie op locatie en geven op basis hiervan een advies voor de te nemen maatregelen. Naast realisatie is het ook mogelijk om deze dakveiligheidsvoorzieningen door ons te laten herstellen of onderhouden.

Dakrenovatie en dakveiligheid als totaalconcept

MNO Dakrenovatie heeft de ervaring en het expertise om naast het leveren van systemen en voorzieningen voor dakveiligheid, ook een totaalpakket voor dakrenovatie te leveren. Zo is het mogelijk om uw zakelijke dakrenovatie en de realisatie van dakveiligheid bij één leverancier af te nemen. Met een specialistisch team leveren we samen met onze lokale partners duurzame en efficiënt werk voor bedrijven, vastgoedbeheerders, zorginstellingen en overheidsgebouwen door heel Nederland. Door onze flexibele manier van werken, leveren we maatwerk waarbij de kosten voor onze klant laag blijven. Maak vrijblijvend een afspraak en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Dakveiligheid volgens de norm
Menu